A doua şansă
5 octombrie 2015
Angajamente
6 octombrie 2015

Muzică

1 Muzica.doc
1 Muzica.doc
1-Muzica.doc
25.5 KiB
336 Downloads
Details

Spune-mi ce muzică asculţi ca să îţi spun…………..

Scop: Să-i încurajeze pe tineri să se gândească mai mult atunci când aleg muzica pe care sa o asculte.

         Preliminar: Cu o săptămână înainte de întâlnirea cu tinerii roagă-i pe câţiva dintre ei să aleagă din muzica pe care o ascultă piesa lor creştină favorită şi piesa lor seculară favorită. (dacă ascultă aşa ceva). Alege tineri din grupuri diferite, cu preocupări diferite, tineri care mai ascultă şi alt gen de muzică şi care crezi că vor veni la întâlnirea respectivă. Provoacă-i să fie sinceri. Cere-le să îţi aducă cele două piese pe un CD şi roagă-i să îţi scrie şi să îţi aducă şi textele pieselor respective. În cazul în care ei nu le au, caută-le tu si vino cu ele la întâlnire. Pregăteşte câte o fişă cu versuri pentru fiecare tânăr participant.  Asigură-te că există posibilitatea de a asculta piesele în cadrul întâlnirii.

      Desfăşurare: Pune-i să asculte un fragment din una din piesele aduse. Întreabă-l apoi pe cel care a ales acea melodie care este motivul care stă în spatele alegerii. Încurajează-l să fie deschis şi să răspundă sincer. Apoi invită şi ceilalţi membrii ai grupului să participe la discuţie. Ia ca punct de plecare următoarele întrebări.

  1. Care este mesajul acestui cântec?
  2. Există ceva în acest cântec care te poate apropia mai mult de Dumnezeu, care poate întâri relaţia ta cu El?
  3. Există ceva în acest cântec care te-ar putea îndepărta de Dumnezeu, care ar putea dăuna relaţiei tale cu El?

Repetă această activitate de câteva ori. Încearcă să selectezi diferite genuri de muzică, texte care acoperă diferite tematici, astfel încât discuţia să meargă pe cât mai multe direcţii. Nu te limita doar la un singur gen sau la o singură tematică. Este posibil ca unele versuri seculare alese să aibă cuvinte care să inducă o stare de disconfort în rândul tinerilor. In astfel de condiţii, întreabă-i direct cum pot asculta o astfel de muzică pe care le este ruşine să o asculte de faţă cu alţii. Este adevărat că nimeni nu ascultă cuvintele ci doar ritmul este cel care contează? Şi în astfel de condiţii există un ritm care poate fi dăunător în sine?

La încheiere adu-le aminte tinerilor că muzica a fost creată pentru a servi unui scop sfânt, pentru a înălţa gândurile spre ceea ce este curat, nobil şi înălţător şi pentru a deştepta în suflet devoţiunea şi recunoştinţa faţă de Dumnezeu.  Muzica ne poate apropia de Dumnezeu sau ne poate îndepărta de El. Încurajează-i să aleagă cea mai bună muzică pentru că tot ceea ce ascultă le rămâne undeva în minte şi îi influenţează într-un mod nebănuit. Şi nu doar muzica pe care o ascultă să fie cea mai bună ci fiecare lucru mic, parte a vieţii de zi cu zi.

No tags for this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *