Oglinzile
5 octombrie 2015
Timpul de părtăşie
5 octombrie 2015

Paştele

Pastele
Pastele
Pastele.doc
31.0 KiB
439 Downloads
Details

Paştele

Aranjamentul este făcut pentru Cina cea de taină

L.- (moleşit, intră traversează scena legănându-se)

P.- Îl urmează, strigă: Vă rog!

L.- Se întoarce: Da?  Mie îmi vorbeai?

  1. – Da , ah, să vedem, Învăţătorul întreabă: Unde este camera de oaspeţi unde pot să mănânc Paştele cu ucenicii Mei?

L.- (încurcat) Învăţătorul… (trosnindu-şi degetele)  A, vrei să spui că Isus. Da îl cunosc. Şi nu te gândi că nu sunt recunoscător.

P.- Recunoscător? Recunoscător pentru ce?

L.- Ei bine, din motive evidente nu-mi place să repet acest lucru, dar Isus „mi-a scos castanele din foc”.

P.-  Poftim?

L.- îţi aminteşti nunta din Cana de acum câţiva ani?

P.- De ce? Da, am fost la acea nuntă cu Isus.

L.- Ei bine, eu am fost furnizorul la acea nuntă. Şi pentru acea zi nu-mi pot imagina cum am calculat atât de greşit cantitatea de vin. Am fost foarte agitat.

P.- Agitat!?

L.- Da. Daca nu ar fi fost Isus, aş fi fost persoana-non-grata în Cana. N-aş mai fi putut locui acolo.

P.- Sunt sigur.

L.- Oricum El a transformat cam 120 de galoane de apă în vin şi nunta s-a terminat foarte bine. Impecabil.

P.- Perfect

L.- Da, iar acum vreau să-L răsplătesc. Deci El va dori să folosească sala mea de ospăţ de sus?

P.- Dacă este în regulă…

L.- Desigur!  Câţi vor veni la ospăţ?

P.- 12. Nu, 13, Isus şi cei 12 ucenici ai Săi.

L.- Aceasta este? O mare sală de ospăţ şi nu veţi fi decât 12?

P.- Ah, da. Isus va dori să fie…

L.- Ştiu. Un ospăţ mic, intim. Ei bine, lasă-mă să-ţi dau câteva sugestii. Voi face ceva foarte gustos.

P.- Vom avea miel

L.- Miel!? Dar mielul este prea… demodat.

P.- Este Paştele. Avem nevoie de miel. Iudeii au uns cu sânge de miel stâlpii uşii în Egipt înainte ca îngerul morţii să treacă, îţi aminteşti?

L.- ei bine, atunci îţi sugerez faimosul meu miel-kabob cu bucăţele de miel şi ceapă albă şi roşie cu piper verde şi roşu, cu anghinare şi roşii-cireşe.

P.- Miel fript este tot ce avem nevoie. Moise a fost foarte clar în această privinţă.

L.- Foarte bine. Cu mazăre şi ceapă sau cu asparagus şi sos olandez?

P.- Pătrunjel.

L.- Pătrunjel.

P.- Şi apă sărată ca simbol al amărăciunii.

L.- Uh Huh. (pauză) Atunci lasă-mă să-ţi sugerez pâine franţuzească, albă, de casă, fragedă, moale cu coaja albă ca puful.

P.- Avem nevoie de pâine nedospită.

L.- Pâine nedospită.

P.- Este Paştele, tu ştii, în timpul Paştelor iudeii nu au timp să aştepte ca pâinea să se dospească. Ei au trebuit să plece din Egipt în grabă, ştii…

L.- Ei bine, prietene paştele nu trebuie să fie ceva plictisitor, monoton. Lasă-mă să-ţi sugerez un vin alb. Am o recoltă de struguri perfectă.

P.- Vin roşu…va fi foarte bine. Este simbolul sângelui.

L.- Vin roşu. Ştii nu-mi dai prea mult de muncă cu asta.

P.- Nu avem nevoie de mult.

Amândoi:- Este Paştele

L.- Ştiu. Mi-ai spus. Ei bine, trebuie să fie o cale de a anima, de a înveseli această masă pentru voi.

P.- Nu este un motiv sărbătoare de veselie. Aceasta este ultima cină a lui Isus.

L.- Ei bine, renunţăm la petrecere dar lasă-mă să decorez camera pentru voi. Câteva buchete de cârciumărese şi hortensii. Poate nişte baloane şi panglici colorate

P.- Aceasta nu va fi necesar.

L.- lasă-mă să ghicesc: Este Paştele.

P.- Nu. De fapt este… Isus va muri mâine.

L.- Oh!

P.- Deci vei avea totul pregătit pentru noi până la apusul soarelui?

L.- Da. Cu siguranţă.

P.- Mulţumesc. Sunt sigur că Isus va fi recunoscător.

L.- Spune-mi, sper că nu mă vei considera prea îndrăzneţ, dar cine se va ocupa de funeralii?

P.- (se întoarce, merge) Vom vorbi despre asta mai târziu.

L.- (îl urmează) Ar merge un buchet de flori şi o sculptură drăguţă ca piatră centrală.

P.- (se întoarce, merge) Mai târziu.

L.- O.K., O.K., noi nu trebuie să fim prea fantezişti. Ce-ai zice de o tavă cu felii de carne rece şi pateu de gâscă…

P.- (se întoarce, iese) La revedere.

L.-(îl urmează). Bine, bine. Ce ai zice de choux a la creme? Kiwi ca fructe de sezon. Unde pleci? Nu am discutat nimic încă despre desert

No tags for this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *