Iubirea faţă de aproapele
Dumnezeu vrea să ne iubim unii pe alţii
Materiale: o Biblie şi o lanternă
Desfăşurare
În sala în care vă întâlniţi, creaţi un semniîntuneric. Pune tinerii în cerc. Spune: întunericul ne poate aduce aminte de momente în care am fost trişti şi deprimaţi. Nu era nimic care să strălucească în inima noastră şi care să ne facă bucuroşi. Grupaţi-vă câte doi şi împărtăşiţi-vă un astfel de moment.
Lasă un timp de discuţie.
După expirarea timpului revino spunând: Biblia ne spune că dragostea e ca o lumină strălucitoare, care ne aduce o bucurie pe care o putem reflecta şi altora. Porneşte lanterna şi mişc-o în jurul cercului. Spune: haideţi să citim ce ne spune Biblia despre dragoste şi lumină.
Folosind lanterna pentru a-i ajuta, roagă câţiva voluntari să citească cu voce tare Romani 13:8-10. Apoi creează timp de discuţii folosind întrebări ca:
După ce aţi încheiat discuţiile, continuă: (în paralel luminaţi cu lanterna în jurul camerei) Biblia spune că lumea este un loc întunecat, plin de ispite rele. Când noi ducem altora lumina dragostei lui Hristos, ea este o lumină strălucitoare într-un loc întunecos. Lumina care iese dintr-o lanternă este ca şi dragostea din inimile noastre. Noi putem lumina cu această lumină spre alţii şi putem îndepărta întunericul pe care ei îl simt. Domnul Isus vrea să împărtăşim dragostea noastră altora. Haideţi să luminăm puţină dragoste spre ceilalţi chiar acum. Voi începe eu. Voi străluci ”lumina dragostei mele” spunând: Isus te iubeşte, şi eu te iubesc. Dă lanterna persoanei care stă lângă tine şi spune-i să lumineze cu lumina dragostei lui o altă persoană. Continuaţi până când toate persoanele din încăpere au ”luminat” cu ”lumina” dragostei lor cel puţin o dată, sau au fost ”luminate” măcar o dată.
Activitate suplimentară:
Complimente crescânde
Formează grupe de câte patru persoane. Cheamă un grup să vină în faţă şi spune-le tinerilor din grupul respectiv să formeze două perechi, şi să stea, de o parte şi de alta a unei mese, faţă în faţă.
Spune-le că aceasta este o competiţie de complimente. Tinerii de pe fiecare parte a mesei vor face, pe rând, complimente celorlalţi doi. Spune-le să înceapă cu complimente obişnuite, însă să încerce mai apoi să facă nişte complimente mai bune decât cele pe care tocmai le-au primit. La sfârşitul unui minut, opreşte-i şi cere grupului mare de tineri să voteze care pereche a făcut cele mai bune complimente. Dă apoi unui alt grup şansa de a intra în competiţie.
Temă pentru casă:
Poţi provoca tinerii ca pe parcursul săptămânii următoare să ”lumineze” cel puţin o persoană din familia sau vecinătatea lor în fiecare zi.
No tags for this post.