IOEL
6 octombrie 2015
Influenţa mass-media
6 octombrie 2015

Iubirea faţă de aproapele

3_iubirea_fata_de_aproapele.doc
3_iubirea_fata_de_aproapele.doc
3_iubirea_fata_de_aproapele.doc
26.5 KiB
112 Downloads
Details

Iubirea faţă de aproapele

Dumnezeu vrea să ne iubim unii pe alţii

Materiale: o Biblie şi o lanternă

Desfăşurare

În sala în care vă întâlniţi, creaţi un semniîntuneric. Pune tinerii în cerc. Spune: întunericul ne poate aduce aminte de momente în care am fost trişti şi deprimaţi. Nu era nimic care să strălucească în inima noastră şi care să ne facă bucuroşi. Grupaţi-vă câte doi şi împărtăşiţi-vă un astfel de moment.

Lasă un timp de discuţie.

După expirarea timpului revino spunând: Biblia ne spune că dragostea e ca o lumină strălucitoare, care ne aduce o bucurie pe care o putem reflecta şi altora. Porneşte lanterna şi mişc-o în jurul cercului. Spune: haideţi să citim ce ne spune Biblia despre dragoste şi lumină.

Folosind lanterna pentru a-i ajuta, roagă câţiva voluntari să citească cu voce tare Romani 13:8-10. Apoi creează timp de discuţii folosind întrebări ca:

  1. Ce înseamnă să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi?
  2. Influenţează în vreun fel dragostea faţă de mine, iubirea faţă de aproapele?
  3. Poate fi dragostea o armă cu care să ne luptăm împotriva lucrurilor rele? Cum?

După ce aţi încheiat discuţiile, continuă: (în paralel luminaţi cu lanterna în jurul camerei) Biblia spune că lumea este un loc întunecat, plin de ispite rele. Când noi ducem altora lumina dragostei lui Hristos, ea este o lumină strălucitoare într-un loc întunecos. Lumina care iese dintr-o lanternă este ca şi dragostea din inimile noastre. Noi putem lumina cu această lumină spre alţii şi putem îndepărta întunericul pe care ei îl simt. Domnul Isus vrea să împărtăşim dragostea noastră altora. Haideţi să luminăm puţină dragoste spre ceilalţi chiar acum. Voi începe eu. Voi străluci ”lumina dragostei mele” spunând: Isus te iubeşte, şi eu te iubesc. Dă lanterna persoanei care stă lângă tine şi spune-i să lumineze cu lumina dragostei lui o altă persoană. Continuaţi până când toate persoanele din încăpere au ”luminat” cu ”lumina” dragostei lor cel puţin o dată, sau au fost ”luminate” măcar o dată.

Activitate suplimentară:

Complimente crescânde

Formează grupe de câte patru persoane. Cheamă un grup să vină în faţă şi spune-le tinerilor din grupul respectiv să formeze două perechi, şi să stea, de o parte şi de alta a unei mese, faţă în faţă.

Spune-le că aceasta este o competiţie de complimente. Tinerii de pe fiecare parte a mesei vor face, pe rând, complimente celorlalţi doi. Spune-le să înceapă cu complimente obişnuite, însă să încerce mai apoi să facă nişte complimente mai bune decât cele pe care tocmai le-au primit. La sfârşitul unui minut, opreşte-i şi cere grupului mare de tineri să voteze care pereche a făcut cele mai bune complimente. Dă apoi unui alt grup şansa de a intra în competiţie.

Temă pentru casă:

Poţi provoca tinerii ca pe parcursul săptămânii următoare să ”lumineze” cel puţin o persoană din familia sau vecinătatea lor în fiecare zi.

No tags for this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *