Osea
6 octombrie 2015
IOEL
6 octombrie 2015

Creşterea spirituală

3 Cresterea spirituala.doc
3 Cresterea spirituala.doc
3-Cresterea-spirituala.doc
24.0 KiB
135 Downloads
Details

Creşterea spirituală  

          Obiectiv: Să-i ajute pe tineri să-şi examineze propria lor viaţă de creştini

 Preliminar: Pregăteşte dinainte coli mari de hârtie, de preferat mai groasă, creioane şi culori.

           Activitate: Spune-le tinerilor că tema de astăzi este să alcătuiască o hartă a vieţii lor care să ilustreze într-o manieră grafică periplul lor spiritual până în acel moment. Ei îşi pot asemăna viaţa cu o şosea sau cu un drum de munte, sau orice altceva ce îi caracterizează cel mai bine, folosind desene, cuvinte, simboluri, pentru a marca cele mai importante momente. Gândeşte-te mai ales la pietrele de hotar din viaţa ta spirituală cum ar fi botezul, sau un eveniment public la care ai ieşit în faţă la apel, sau de asemenea evenimente din viaţa ta personală care te-au adus mai aproape de Dumnezeu sau care te-au îndepărtat de El.  Tu poţi veni cu o hartă model pentru a le arăta mai clar cam ce îţi doreşti de la ei. Sau poţi construi harta vieţii unui anumit personaj biblic

Alocă pentru această activitate 30 de minute cel puţin.  Spune-le că proiectul este unul personal. Este la libera lor alegere împărtăşirea cu ceilalţi a evenimentelor marcate pe hartă. (Evenimentele din viaţa lor care sunt cu adevărat personale şi care nu sunt pentru nimeni altcineva decât pentru ei şi Dumnezeu, pot fi marcate cu un anumit semn al căror înţeles îl ştiu doar ei)

        Discuţie: Atunci când hărţile sunt încheiate invită-i pe cei care doresc să împărtăşească cu restul grupei câteva dintre evenimentele de pe harta lor. Iar dacă grupul de tineri este prea mare, împarte-l în grupe de câte 4-6 oameni pentru ca fiecare să se simtă liber să vorbească şi să fie înţeles de ceilalţi. Pe măsură ce îşi prezintă experienţele, invită-i pe tineri să spună ce au învăţat din experienţa respectivă, şi în ce măsură i-a crescut din punct de vedere spiritual. Invită-i să se gândească şi cum şi-ar dori să arate călătoria lor mai departe.

     Concluzie: Atunci când Îl accepţi pe Hristos ca Mântuitor personal, acceptăm şi chemarea Lui la o călătorie de creştere spirituală şi slujire a altora. La fel ca orice călătorie, şi aceasta probabil că a avut până acum suişurile şi coborâşurile ei. Important este însă cum o vei duce mai departe.

No tags for this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *