Ce ar face Isus?
5 octombrie 2015
Cum să asculţi liniştea
5 octombrie 2015

Cercul de de protecţie

Cercul de de protectie.doc
Cercul de de protectie.doc
Cercul-de-de-protectie.doc
29.5 KiB
133 Downloads
Details

Cercul de de protecţie

Scena: Un cerc de aproximativ 4-6 metri (poate fi şi un pătrat), realizat într-un mod cât mai vizibil (din bănci, din scaune, din sfoară groasă, etc.), astfel încât să se realizeze o împrejmuire care izolează, delimitează, dar în acelaşi timp permite contactul şi comunicarea cu exteriorul.

În interiorul cercului se află un grup de persoane care reprezintă o grupare de creştini. Poate conţine: părinţii creştini, liderul de tineret sau păstorul, prieteni creştini.

Personajul central este o persoană tânără care face parte din cercul de creştini.

În exteriorul cercului se află personajele negative – demonii, care au o îmbrăcăminte specială: în faţă albă şi pe spate neagră (se realizează uşor prin agăţarea, numai în faţă, a unui tricou alb peste unul negru care este purtat în mod normal).

Acţiunea: pe muzică de fond liniştită, neutră, cei din cercul creştin îşi trăiesc viaţa de creştini (se roagă, citesc Biblia, personal sau în grup, trăiesc viaţa de zi cu zi – scene alternative scurte).

Demonii din cercul exterior dau târcoale.

Treptat, personajul central, tânărul creştin, începe să se plictisească de rutina zilnică şi începe să arunce ocheade înspre exterior. La un moment dat îşi pune la urechi nişte căşti (pe care le purta la gât) pentru a sugera ideea de autoizolare – muzica se schimbă şi sugerează tentaţia. Tânărul creştin este din ce în ce mai atras spre exterior. Lasă căştile şi merge la părinţi, pentru a le arăta exteriorul, cerându-le permisiunea de a ieşi din cerc. Răspunsul părinţilor este un NU ferm. Dezamăgit şi considerându-i învechiţi pe părinţi, tânărul merge, după un timp, la liderul lui de tineret cu aceeaşi întrebare, sperând la un alt fel de răspuns. Spre dezamăgirea lui, răspunsul este acelaşi – NU. Face încă o încercare şi pune aceeaşi întrebare şi prietenilor săi creştini. Primeşte acelaşi răspuns. Dezamăgit total, el îşi pune din nou căştile – a căror muzică sugerează tentaţia – şi se apropie din ce în ce mai mult de exterior. Demonii devin mai activi şi îi fac semne de chemare prietenoase. Îi oferă cadouri (ieftine, dar atrăgătoare) în culori stridente. Tânărul creştin face cu greu faţă tentaţiei şi, oarecum timid, speriat, dar încurajat de demoni, iese în exterior. Demonii îl conduc prieteneşte şi îi arată tot exteriorul. Tânărul devine volubil, se împrieteneşte cu demonii şi începe să danseze împreună cu ei. În timpul dansului, unul dintre demoni îi trece peste braţe un laţ realizat din bandă de elastic. Dansul începe să capete forme brutale (demonii îl îmbrâncesc pe tânăr unul în braţele celuilalt). Realizând pericolul, tânărul încearcă să se întoarcă în cercul de protecţie. Laţul elastic îi permite să se depărteze un pic de demoni, dar numai un pic. Demonii ţin cu putere de celălalt capăt al laţului.

Tânărul este prins în capcana lor.

Cei din cercul de protecţie nu pot decât să se roage pentru el.

Final tensionat (fără happy end)

Posibilă bază de discuţie  – cercul de protecţie al lui Dumnezeu nu este făcut pentru a ne limita (deşi în aparenţă aşa pare) ci pentru a ne feri, sau pentru a ne pune la adăpost de atacurile şi capcanele demonilor.

No tags for this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *