UN TEST NEOBISNUIT
7 aprilie 2015
SI PACATUL INTOTDEAUNA UCIDE…
7 aprilie 2015

Hoinarul si Regele

Hoinarul si Regele

Conform legendei, un hoinar al desertului a descoperit un izvor de apa rece, limpede ca si cristalul. Avea un gust asa de bun, iar el si-a umplut ulciorul cu lichidul pretios, ca sa i-l duca regelui. Dupa o calatorie indelungata, i-a oferit regelui cadoul, care a baut cu mare placere si i-a multumit din inima hoinarului, care a plecat fericit.

Fiul regelui a gustat din apa si a scuipat-o. Aceasta prinse mirosul vechiului burduf de piele si se imputise. Baiatul l-a intrebat pe tata de ce s-a prefacut ca i-a placut apa acea urat mirositoare.

Regele a spus:

-Fiule, omul acela mi-a oferit un cadou din inima. Nu de apa m-am bucurat, ci de gustul dulce al generozitatii lui. Cand cineva iti ofera ceva din dragoste adevarata, lucrul pe care ti-l da este doar ambalajul. Adevaratul dar este intentia lui.

intelepciunea regelui o experimentam cel mai bine atunci cand primim ceva de la un copil care ne iubeste. Fie ca este o tava de ceramica, o spagheta sau un desen cu creioane colorate, puritatea intentiilor copilului genereaza o forma de bucurie pe care o numim recunostinta.

Acesta a fost Michal Josephson, amintindu-va ca ceea ce conteaza este caracterul.

 

Articole Crestine – Copyright © 2007-2010. Republicat cu permisiune de la www.articolecrestine.com .

No tags for this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *