Numai cei fara minte nu se pregatesc

Aprobarea maestrului
9 aprilie 2015
Esti sigur ca vezi bine?
15 aprilie 2015

Numai cei fara minte nu se pregatesc

Numai cei fara minte nu se pregatesc

A fost odata… un om ce avea o sluga cam fara minte. De foarte multe ori stapanul ajungea la exasperare, din cauza stangaciei si a neindemanarii cu care sluga isi implinea slujba. In mijlocul acestor multe frustrari, intr-o zi sluga a facut  unul din cele mai neintelepte lucruri posibile…

 

In acel moment stapanul s-a maniat pe acel slujitor si i-a zis:

– Esti un om fara minte si nu am intilnit altul ca tine pina acum. Nu mai meriti sa ma slujesti ! De aceea stapinul l-a concediat si ca semn al faptului ca lucrase fara intelepciune i-a dat o esarfa, spunindu-i:

Leaga-ti esarfa asta de gat, ca sa-ti amintesti todeauna ca esti fara minte! Sa porti aceasta esarfa todeauna si numai daca vei intalni vreun om cu mai putina minte decit tine sa i-o daruiesti !

 

Sluga si-a legat esarfa in jurul gitului si a plecat prin lume. A trecut prin multe orase si a vazut in piata oameni care lucrau fara minte, dar n-a fost sigur ca acestia sunt mai fara minte decit el, de aceea a pastrat esarfa.

 

Anii au trecut si sluga n-a gasit pe nimeni caruia sa-i daruiasca esarfa…

Intr-o zi insa s-a gindit sa-l viziteze pe fostul sau stapin. A mers la castel si l-a gasit foarte bolnav. Stapinul zacea la pat, insotit de membrii familiei. In timpul conversatiei pe care au avut-o impreuna, stapinul i-a spus ca urmeaza sa plece intr-o calatorie foarte lunga.

 

 Surprins de ceea ce-a auzit, sluga l-a intrebat :

– Cind ai de gind sa pleci ?

– Aceasta-i o calatorie pe care nu stiu cind o voi incepe si din care nici nu ma voi mai intoarce! – i-a raspuns fostul stapin.

– Daca-i o calatorie asa de lunga, ai facut toate pregatirile, stapine ? l-a intrebat din nou sluga .

– Am avut de gind sa ma pregatesc, i-a raspuns vechiul stapin ; dar n-am avut timp. Am fost ocupat toata viata cu problemele mele si cu toate celelalte lucruri, de aceea inca n-am reusit sa ma pregatesc si sa fiu gata pentru aceasta calatorie !

Auzindu-i raspunsul, sluga i-a zis :

– Stapine… pleci intr-o calatorie din care spui ca nu te vei mai intoarce si nu te-ai pregatit pentru aceasta ? Este cel mai stupid lucru pe care l-am auzit ! Meriti sa primesti esarfa pe care am purtat-o eu pina acum, pentru ca in sfirsit am gasit un om mai neintelept decit mine !

Nu cumva te asemeni cu acel stapin ? M-as bucura sa-mi spui Nu ! De o mie de ori NU!

Articole Crestine – Copyright © 2007-2010. Republicat cu permisiune de la www.articolecrestine.com .

No tags for this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *