Discutie partasie
11 octombrie 2015
Drumul către Emaus
11 octombrie 2015

Dragostea

dragostea.doc
dragostea.doc
dragostea.doc
25.0 KiB
138 Downloads
Details

Dragostea

Ţinta programului: Sa ii ajute pe tineri sa devina conştienţi sa  dragostea

este  valoarea fundamentala a vieţii de creştin.

Timpul necesar pregătirii:

Aceasta activitate cere puţin timp, necesar achiziţionării unui spaţiu in care sa se desfăşoare întâlnirea si a echipamentului tehnic, in cazul in care se optează pentru varianta video.

Ce trebuie făcut:

Împarte  1 Corinteni 13 in mai multe secţiuni. Numărul secţiunilor depinde de mărimea grupului de tineri. Pentru un grup mare, de 36 de tineri  sau chiar si mai mare, împarte capitolul in 12 parţi – o parte pentru fiecare verset, cu versetele 9 si 10 împreuna. Daca grupul este mai mic împarte capitolul in 3 ,4 sau 5 secţiuni.  Secţiunile trebuie printate pe coli separate.

In momentul începerii activităţii, împarte grupul in grupuri mai mici, de cel puţin 3 persoane. Da fiecărui grup o secţiune din Corinteni 13 si pune-i sa discute intre ei timp de 15 minute. Fiecare grup trebuie sa pregătească o sceneta de 3-5 minute pentru a ilustra secţiunea lor din capitol. Pot crea  un pamflet, pot folosi mima, muzica sau un filmuleţ creativ pentru versetele  respective. După ce au terminat de creat sceneta , reuneşte grupurile in cel iniţial ,apoi fiecare grup sa isi prezinte sceneta, in ordinea stabilita dinainte. (Daca prezentarea unui grup nu include recitarea sau citirea versetelor care le reveneau  din Scriptura, in momentul terminării prezentării lor citeşte pasajul pentru a păstra cursul capitolului.)

Daca acţiunea este organizata mai detaliat, poţi adăuga un impact deosebit programului folosind o camera video sau un video proiector. Înainte de a reuni grupurile, mergi si înregistrează-i in ordine, in timpul pregătirilor, apoi reuneşte grupurile si vizionaţi împreuna caseta.

Referinţa biblica:

1 Corinteni 13

Gânduri de încheiere:

1 Corinteni 13 a fost numit ca fiind cel mai puternic capitol din Biblie. Spre sfârşitul întâlnirii citeşte capitolul din nou si provoacă-i pe tineri sa citească sau sa urmărească versetele in Biblie, iar acolo unde vad cuvântul „ dragoste” sa isi spună numele in tăcere. Apoi întreabă-i: Este adevărat acest lucru in dreptul tău? Descrie acest pasaj modul in care ii tratezi pe cei din jurul tău, modul in care acţionezi? Citeşte capitolul in întregime din nou, de data aceasta înlocuind cuvântul „dragoste” cu „Isus”. Nici unul dintre noi nu poate infatisa dragostea descrisa in Biblie, insa Isus a putut. Prin El  si noi putem invata sa ii iubim pe ceilalţi, asemenea Lui.

No tags for this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *