Banii Domnului sau banii diavolului
9 octombrie 2015
Cateva intrebari
10 octombrie 2015

Când vin încercările!

cand vin incercarile.doc
cand vin incercarile.doc
cand-vin-incercarile.doc
38.5 KiB
115 Downloads
Details

Când vin încercările!

Dr. Dick Wynn, vice-preşedinte al unei mari organizaţii non-profit, a trebuit să facă faţă unei încercări majore pentru viaţa şi munca sa, în urmă cu doi ani. După ce a deţinut timp îndelungat rolul de lider şi după multe realizări pentru organizaţia sa, cariera profesională a domnului Wynn a trecut într-o nouă fază. El s-a simţit chemat să înceapă o serie de prelegeri şi să înveţe milioane de oameni din afara Statelor Unite despre principii biblice în managementul financiar.

Succesul şi roadele noii activităţi începute nu au întârziat să apară, când în mod neaşteptat, datorită diabetului şi a unor complicaţii, dl. Wynn a suferit o operaţie de amputare a unui picior, mai jos de genunchi.

În noaptea dinaintea operaţiei, dr. Wynn s-a gândit că nu va mai putea călători, învăţa şi asista pe alţii. S-a simţit fără speranţă şi era gata să se declare învins, însă în zorii următoarei zile a strigat către Dumnezeul pe care L-a slujit atâţia ani şi a Dumnezeu i-a răspuns: “Dick, ai de gând să şi trăieşti ceea ce ai scris?”

Dr. Wynn uitase de cartea pe care tocmai începuse să o scrie şi căreia dorea să-i pună titlul “Cei trei ’R’ ai conducerii – relaţiile, rezultatele şi revenirea.” Amintindu-şi de ceea ce îi învăţase pe alţii despre adevăraţii lideri, care după ce au trecut prin situaţii sau evenimente dificile au avut tăria de a redeveni puternici, a realizat că renunţarea nu era o opţiune care să intre în discuţie, în ciuda situaţiei extrem de dificile în care se afla.

Apostolul Iacov a înţeles şi a vorbit despre importanţa tăriei de a reveni: “Ferice de cel ce rabdă ispita (sau încercarea – în limba engleză). Căci după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc” (Iacov 1:12). Puţin mai înainte, în acelaşi capitol, Iacov a făcut uimitoarea afirmaţie: “Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi, şi să nu duceţi lipsă de nimic” (Iacov 1:2-4).

De-a lungul secolelor, lumea comerţului a fost formată din bărbaţi şi femei cu viziune, care au avut de înfruntat multe primejdii şi obstacole, prin hotărâre şi dorinţa de a merge înainte. Unii s-au ridicat din familii cu greutăţi, alţii au întâmpinat severe probleme economice, educaţionale sau fizice.

Secretul unei vieţi de succes în viaţa personală nu constă în finalizarea unui proiect atunci când toate elementele “Planului A” se derulează aşa cum era prevăzut, ci în tăria de a reveni şi de a merge mai departe atunci când planul A nu funcţionează sau nu mai corespunde, iar ’’Planul B’’ sau chiar alte alternative, trebuie explorate, testate şi implementate.

Te afli în situaţia de a face faţă unei încercări care te copleşeşte, în care aparent există obstacole de netrecut datorită cărora eşti tentat să renunţi, să demisionezi şi să accepţi înfrângerea? Aminteşte-ţi de înţelepciunea de care a dat dovadă dr. Wynn şi de modul în care a învins un handicap fizic serios.

Grupuri de discuţie

  1. Ai trecut vreodată printr-o situaţie personală extrem de dificilă, care iniţial părea fără ieşire? Poate că te afli chiar acum într-o astfel de situaţie? La ce resurse apelezi atunci când ai de-a face cu astfel de situaţii?

  2. Cum ai defini ’’tăria de a-ţi reveni după o situaţie sau un eveniment dificil’’? Crezi că ai această calitate?

3. Ce paşi crezi că îi poate face o persoană pentru a învăţa să devină mai puternică atunci când are de înfruntat provocări neprevăzute care apar în viaţă sau la locul de muncă?

  1. Are credinţa şi spiritualitatea ta vreun efect în ce priveşte puterea de a-ţi reveni şi de a face faţă cu succes provocărilor neprevăzute? De ce da sau de ce nu? Dacă da, în ce fel?

No tags for this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *